Veganistische appeltaart met noten

Standaard

Ingrediënten

  • 1 vel (veganistische) bladerdeeg
  • 3 appels
  • 100 g walnoten, gehakt
  • appelmoes
  • 200 ml havermelk
  • 270g zelfrijzende bloem, gezeefd
  • 150g plantaardige boter
  • 100g rietsuiker
  • snuf kaneel
  • snuf zout

Bereiding

Bak het bladerdeeg voor.
Smelt de boter en meng er de suiker onder. Voeg het zout, de kaneel en de gezeefde bloem toe. Voeg een deel van de havermelk toe en klop goed door zodat al de brokjes verdwijnen. 🙂 Voeg de rest van de melk toe en klop tot je een mooie massa krijgt.
IMG_4714

Mix of hak de walnoten fijn. Ik mixte ze waardoor ze vrij fijn waren.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in schijfjes.
Neem je bladerdeeg, verdeel er de noten op en strijk wat appelmoes over de nootjes.
IMG_4710 IMG_4712

Dan de schijfjes appel en vervolgens de mix van melk, bloem & boter. Strijk het wat glad. 🙂
IMG_4713 IMG_4716

Bak de taart zo’n 30 tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
IMG_4717

En uit de vorm…
IMG_4718 IMG_4721

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s