Vegan appelkruimeltaart

Standaard

Ingrediënten

  • 150g kokosolie
  • 3 appels (700g)
  • 175g zelfrijzende bloem
  • 115g suiker
  • 160 ml sojamelk
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout

Kruimellaag

  • 120g bloem
  • 120g plantaardige boter (kamertemperatuur)
  • 120g suiker

Bereiding

Smelt de olie. Doe de suiker, de kaneel en het zout erbij.
Zeef de bloem en voeg ze toe. Voeg de sojamelk toe en meng alles tot een homogene massa.
Schil de appeltjes; verwijder het klokkenhuis en snijd ze in schijfjes.
Neem een springvorm, bedek de onderkant met bakpapier en vet de randen in met (plantaardige) boter of olie.
Doe het deeg in de vorm en leg de appeltjes erop.
Maak de kruimellaag… Kneed al de ingrediënten met je handen tot je een kruimellaagje krijgt.
Doe de kruimellaag op de appeltjes en bak de taart 1u op 180°C.
IMG_5022
Serveer de taart met bloemsuiker. Het oog wil ook wat. 😉
IMG_5026 IMG_5027
IMG_5028

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s