Worteltaart met dadels, geitenkaas & walnoten

Standaard

Super receptje. Zoet door de dadels en de worteltjes en heerlijk met die geitenkaas en nootjes. Mmmmm…

Ingrediënten

  • 3 wortels (geschild was dat hier 200g)
  • 2 kleine ajuintjes
  • rode peper
  • 10 dadels
  • 4 eieren
  • 2 dl room
  • 50g walnoten (fijngehakt en geroosterd)
  • 100g geraspte kaas
  • 100g geitenkaas met bieslook
  • 1/4 tl kardemompoeder
  • p&z
  • bladerdeeg

Ingrediënten

Bak het bladerdeeg blind voor.
Schil de wortels en rasp ze.
Snijd de ajuin fijn en bak ze. Snijd het pepertje en bak het samen met de ajuinen. Kruid met peper, zout en kardemompoeder.
IMG_5317

Voeg de wortels toe en bak ze.
IMG_5319
Kluts de eieren los en voeg de room toe. Klop nogmaals.
Rooster de noten en hak ze fijn.
Neem het bladerdeeg, voeg de noten toe.
Daarop komen de worteltjes.
IMG_5321

Verwijder de pitten van de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Leg ze op de wortels.
IMG_5322
Daarop komt de geitenkaas.
IMG_5323
Daarop het eiermengsel en dan de geraspte kaas. 🙂
IMG_5324
Bak het zo’n 40 minuten op 200°C.
IMG_5329 IMG_5334

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s