Broodpudding

Standaard

Dit receptje komt uit het kookboek van de Boerinnenbond.  Ik voegde enkel meer rozijnen en wat walnoten toe. 🙂
Broodpudding is ideaal om restjes brood te verwerken!

Ingrediënten

  • 300 g brood
  • 1/2 l melk
  • 200 g suiker
  • 5 eieren
  • 100 g rozijnen
  • 150 g  walnoten
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 el vanillebloem, gezeefd

Bereiding

Hak de noten in stukjes.
Voeg de suiker bij de melk en warm deze op.
Doe het brood in stukjes en giet er de gesuikerde melk op. Plet het tot je een dikke brei krijgt.
IMG_5525 IMG_5530
Kluts de eieren los en voeg het toe. Voeg de gezeefde bloem, rozijnen, kaneel  en de walnoten toe.IMG_5531IMG_5532IMG_5533

Vet een ovenschotel in en bak de broodpudding zo’n 45 minuten op 200°C.
IMG_5534 IMG_5543

Advertenties

»

  1. Pingback: Veganistische broodpudding | elfjeskruid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s