Vegan appelcake met walnoten

Standaard

Ingrediënten

  • 250g zelfrijzende bloem
  • 250 suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (zo’n 16g)
  • 4 (bolle) tl no egg
  • 200g plantaardige boter
  • 800g appels (geschild gewogen)
  • 100g walnoten, geroosterd
  • 15 cl sojamelk
  • snuf zout
  • 1/2 tl kaneel

Bereiding

Rooster de noten en hak ze in kleinere stukjes.
IMG_5357
Meng de (gezeefde) bloem, suiker, zout, kaneel en de no egg.
Verwarm de boter zodat ze wat zachter wordt en meng deze eronder.
Voeg de melk toe.
IMG_5358
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in schijfjes.
Neem een cakevorm en vet ze in. Bebloem de vorm en doe de helft van het beslag in de vorm. Daarop komt een deel van de walnoten.
IMG_5359 IMG_5361
Dan de appelschijfjes, de resterende noten en de rest van het beslag.
IMG_5362 IMG_5363
Bak de cake zo’n 1u à 1u15 op160¨C.
IMG_5373
IMG_5370

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s