Abrikozen-Amandel chutney

Standaard

Ingrediënten

  • 250g (zachte & gedroogde) abrikozen
  • 100g bruine suiker
  • gember
  • 1 ui
  • 50g amandelen, geroosterd en gehakt
  • 1 tl korianderzaad, geroosterd en gevijzeld
  • 1,5 dl appelazijn
  • 1 pepertje (rood)
  • zout

Bereiding

Rooster de amandelen en hak ze fijn.
Rooster het korianderzaad en vijzel (of maal) het fijn.
Snijd de abrikozen in stukjes.
Snijd het ajuintje en het pepertje fijn.
Breng alles al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost.
Laat het pruttelen tot de chutney de gewenste dikte heeft.
Schep het in een glazen pot, draai deze dicht en draai die om. laat afkoelen.
IMG_5691
IMG_5692

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s