Rozijnbolletjes

Standaard

Je kan dit recept gebruiken voor rozijnbolletjes, ofwel kan je de hoeveelheid verdelen in 3, zodat je 3 broden hebt.
Er staan al rozijnenbolletjes op mijn blog maar dit recept is meer een briochedeeg.

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
  • 100g verse gist
  • 80g suiker
  • 120g boter
  • 5 dl melk, lauw
  • 10 g zout
  • 500 g rozijnen
  • 2 eitjes
  • kaneel; naar wens

Bereiding

Laat de rozijnen minimum een half uurtje weken in lauw water. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
Doe de bloem, gist, suiker, kaneel en het ei in een kom. Doe de lauwe melk erbij en kneed. (Ik doe het met mijn keukenrobot). Voeg het zout toe en kneed verder.
Laat het deeg 25 minuutjes rusten.
Verdeel het in bolletjes (of gewoon in 3 als je 3 broden wil) en bol het op. Laat de bolletjes ongeveer 40 minuten rijzen en bak ze in een voorverwarmde oven op 190°C. De bolletjes liet ik zo’n 30 tal minuten bakken.
IMG_5709

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s