Vijgen-dadel chutney

Standaard

Een lekkere chutney voor bij de kaastafel! 🙂
Ik vond het recept hier terug.

Ingrediënten

  • 200g gedroogde vijgen
  • 150g gedroogde dadels
  • 100g honing (in het oorspronkelijke recept was het dadelstroop)
  • 75 – 100 ml balsamico azijn
  • 1,5 tl sambal
  • 100 ml water

Bereiding

Snijd de vijgen en dadels in stukjes.
Doe ze in een pot en voeg de balsamicoazijn en het water toe.
Wanneer het kookt doe je de honing (of de stroop) erbij en daarna de sambal. Roer goed. Indien het ingekookt is en de dadels en vijgen zijn nog niet zacht genoeg, voeg je nog wat water toe.
IMG_5670
De chutney moet zacht en stroperig zijn.
Doe het in een glazen pot. Draai deze om en laat het afkoelen.
IMG_5684

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Hartige worteltaart met vijgen | elfjeskruid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s