Pompoen curry met rode bonen banaan en pinda’s

Standaard

Dit is weer zo’n recept die zowel afrikaans als indisch getint is vind ik. 😉

Ingrediënten

  • 650g pompoen, in stukjes
  • 1 grote ajuin
  • 2 blikken rode bonen
  • gember
  • 2 tenen look
  • ongeveer 750 ml passata
  • 100 g pindakaas
  • 2 el pindanoten, geroosterd en gehakt
  • 2 bananen
  • 2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 1 tl chilivlokken of chilippoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/2 tl garam masala
  • p&z

Bereiding

Rooster de pindanoten en hak/snijd ze in kleinere stukken.
IMG_5738
Schil en ontpit de pompoen.
Snijd de ajuin fijn en bak deze samen met de fijngeperste look. Doe de pompoen erbij en kruid met peper en zout.
Doe de groenten aan de kant. Doe opnieuw wat olie in de pan en bak de komijnzaadjes tot deze beginnen te knetteren. Voeg al de andere kruiden toe en roer. Voeg de passata toe en meng alles.
Doe de pindakaas erbij en laat het sudderen tot alles bijna gaar is.
Spoel de bonen en laat deze uitlekken. Voeg de bonen toe aan het gerecht.
IMG_5737
Snijd de bananen in schijfjes en voeg deze ook toe. Laat alles nog even mee sudderen en voeg op het einde de gehakte pindanoten toe.
IMG_5739
Dien het op met naan, stokbrood, chiabatta of rijst.
IMG_5744

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s