Penne ovenschotel met vegetarisch worstengehakt

Standaard

Ingrediënten

  • 250 g vegetarische worstjes (5 stuks van Eger – diepvries)
  • 3 wortels
  • 2 ajuinen
  • 2 tenen look
  • gember
  • geraspte kaas
  • 1 potje kruidenkaas (150 g)
  • scheut sojaroom
  • 2 el hot shot ( = saus)
  • 50 g amandelen, geroosterd en gehakt
  • 1 el satékruiden
  • 1 el peterselie (ik nam gedroogde. Indien je verse neemt neem je meer)
  • 1 tl komijnpoeder
  • p&z
  • 300g penne, droog gewogen

Bereiding

Snijd de ajuin fijn en bak ze samen met de fijngeperste look en geraspte gember.
Rooster de amandelen en hak ze wat fijner.
Schil de wortels en snijd ze in schijfjes. Bak ze tot ze gaar zijn en kruid met peper, zout en peterselie. Je kan ze ook gaar stomen of koken en nadien kruiden.
Rasp de worstjes grof. Doe de worst bij de ajuinen.
IMG_5871
Daarbij komen de gehakte noten. Kruid met komijnpoeder, satékruiden, peper en zout.
IMG_5877
Roerbak het en voeg de hot shot toe.
Kook de pasta gaar. Meng de gare pasta met het potje kruidenkaas en wat sojaroom.
IMG_5879
Neem een ovenschotel. Doe de helft van de pasta erin. Daarop de wortelschijfjes – geraspte kaas – het worstengehakt en dan de rest van de pasta. Werk de ovenschotel af met geraspte kaas.
IMG_5880IMG_5881
Die van mij puilde wat uit… 😉
IMG_5884
Bak het zo’n half uur op 180°C.
IMG_5886 IMG_5887

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s