Banaan/Kokos gebak met pinda’s (vegan)

Standaard

Banaan, kokos en pinda’s gaan zo goed samen. Hou je vooral niet in om er wat (vegan) chocolade bij te zwieren als je jezelf niet kan bedwingen. 😉 Zonder chocolade zijn ze ook al OVERheerlijk. Ik had echt moeite met ervan te blijven. Nog een stukje en dan nog een stukje… je kent dat wel. *gniffel* Mijn jongste zoon was er ook helemaal dol op. Dat kereltje heeft smaak.;)

Zo… wat hebben we nodig?

Ingrediënten

  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 100 g geraspte kokos
  • 300 g  bananen (hier waren dat 4 kleintjes)
  • 150 g rietsuiker
  • 100 g kokosolie
  • 100 g pindakaas
  • 50 g pinda noten, geroosterd en gehakt
  • 1 el lijnzaad, gemalen (+ 3 el warm water)
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout

Bereiding
Maal je lijnzaad en voeg 3 el warm water toe. Meng en laat het even rusten tot je een slijmerig goedje gekregen hebt. Dit wordt de ei vervanging. 🙂
IMG_5858
Rooster de pinda’s en hak ze wat fijner.
Verwarm eventueel de pindakaas en de kokosolie indien deze te hard zouden zijn.
Zeef de bloem. Plet de bananen. Meng al de ingrediënten met elkaar.
IMG_5867 IMG_5868
Neem een ovenschaal en vet deze in. Doe er wat bloem in en doe het beslag in de ovenschotel en strijk het glad.
IMG_5869
Bak het zo’n 20 à 25 minuten op 175°C.
IMG_5885 IMG_5893
IMG_5895IMG_5900

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s