Gerookte tempeh ovenschotel met groene groenten en vegan kaassaus

Standaard

’t was de eerste keer dat ik iets met gerookte tempeh maakte en ik was aangenaam verrast. ‘k Vind het op zich vrij duur en dat was de reden waarom ik steeds voor de gewone variant ging. 😉 Maar onlangs stond het in promo, de tweede aan de helft van de prijs dus waagde ik er mij eens aan.
Van de broccoli gebruikte ik zowel de roosjes als de steeltjes. De steeltjes zijn wat harder dus die kook/stoom je best wat langer dan de roosjes.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1 broccoli (400g), in roosjes gesneden
  • 300 g spinazie
  • 1 rol gerookte tempeh (200g)
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • p&z
  • vegan ‘kaas’saus met cashewnoten:
    – 50 g plantaardige boter
    – 50 g bloem
    – 5 dl sojamelk (of andere plantaardige melk) Liefst ongezoet
    – 2 el cashewnotenpasta
    – 1/2 tl mosterd
    – 1/3 cup edelgist
    – 2 tl citroensap
    – p&z

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes iets fijner. Stoom of kook ze gaar. Zoals ik eerder al schreef hebben de steeltjes een langere gaartijd nodig dus hou daar rekening mee. 🙂
IMG_5996
IMG_5999
Snijd de ui fijn en bak ze samen met de fijngeperste look. Kruid het met peper en zout.
Rasp/snijd de tempeh fijn. Ik deed een combinatie van raspen en fijn snijden.
IMG_6001 IMG_6007
IMG_6008IMG_6009
Doe de tempeh uit de pan, voeg opnieuw wat olie toe en bak de spinazie hierin tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout.
IMG_6010
Kook de aardappelen gaar. Voeg plantaardige boter, plantaardige melk, peper zout en nootmuskaat toe en maak er een puree van.
Maak de ‘kaas’saus. Doe boter in een pot en laat deze smelten. Voeg de bloem toe en roer goed. Als je versgebakken koekjes ruikt voeg je de melk toe. Eerst een klein beetje en goed doorkloppen zodat je geen klonters hebt. Daarna de rest van de melk, de kruiden, de mosterd en de notenpasta. Haal het van het vuur en voeg de edelgistvlokken en het citroensap toe.
IMG_6013 IMG_6011
Neem een ovenschaal en doe de puree erin. Daarop komt de spinazie, de tempeh, de broccoli en als laatste de saus.
IMG_6014 IMG_6015IMG_6016
Bak het in de oven op 180°C tot het wat kleurt.
IMG_6018 IMG_6021

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s