Havermelk

Standaard

Ik vond het recept hier terug. Zelf havermelk of andere plantaardige melk maken, dat leek me wel iets!

Ingrediënten

  • 5 dl koud water
  • 4 el havermout
  • 1 tl neutrale olie (ik nam zonnebloemolie)
  • 1 tl agave
  • snuif zout

Bereiding

Doe al de ingrediënten in je blender en mix het.
IMG_6035
Je kan de melk zeven met een neteldoek (of een zeef) zodat er geen brokjes in de melk zitten. De pulp die je overhoudt kan je gebruiken in je havermoupap, in gebak (koekjes, cake, etc) of in burgers.
Giet de melk in een glazen fles en bewaar het in de koelkast.
De havermelk kan je zo opdrinken of je kan het gebruiken in recepten. Volgens het recept is het zo’n 2 tot 3 dagen goed in de koelkast.
IMG_6043

Advertenties

»

  1. Pingback: Frambozenmelk | elfjeskruid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s