Vegetarische schnitzel met curry en paprika

Standaard

Ingrediënten

  • 4 vegetarische schnitzels, zo’n 375 g (ik nam er van het merk Eger)
  • 1 ui
  • 1 grote teen look
  • 2 paprika’s; 1 rode en 1 oranje
  • 2 dl sojaroom
  • 2 el ajvar (= aubergine / paprika spread. Ik heb de hete versie)
  • 3 el curryketchup
  • 1/2 tl currypoeder
  • 3 el gedroogde basilicum (vers is natuurlijk nog lekkerder)
  • p&z

Bereiding
Gaar de schnitzels in de pan of in de oven tot ze gaar zijn.
Snijd de ajuin fijn en bak het samen met de fijngeperste look. Snijd de paprika’s in stukken en doe ze erbij. Laat alles garen en kruid met peper en zout.
IMG_5954 IMG_5955
Voeg de ajvar, sojaroom, curryketchup en de kruiden toe.
IMG_5956 IMG_5957
Snijd vlak voor het serveren de schnitzel in reepjes en voeg ze bij de saus.
IMG_5966 IMG_5958 IMG_5967
Lekker bij frietjes, pasta of een aardappel gerechtje.
De schnitzel z’n korstje wordt minder krokant aangezien je deze in de saus legt. Indien je het krokante korstje liever wil behouden kan je de schnitzels en de groentesaus ook apart serveren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s