Vegan pompoenlasagne

Standaard

Dit recept komt uit het kookboek ‘vegamama’. Ik heb het wat aangepast en veganistisch gemaakt.
De kaassaus maakte ik met de vegan kaas die ik onlangs maakte. Je kan dit vervangen door veganistische kaas toe te voegen, wat gistvlokken of gewoon bechamelsaus te maken ipv kaassaus.

Ingrediënten

  • Lasagne
  • 800 g pompoen (geschild gewogen)
  • 2 ajuinen
  • 1 dikke teen look
  • 400 g tomaat in blik (blokjes. Ofwel snijd je ze zelf nog wat in blokjes)
  • scheut passata
  • 1 el basilicum (gedroogde)
  • 2 el peterselie (gedroogde)
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • p&z

‘kaas’saus

  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 500 ml sojamelk
  • noormuskaat
  • p&z
  • 3 el besan kaas

Bereiding

Schil de pompoen en snijd het in stukjes.
Snijd de ajuin in halve ringen en bak ze samen met de fijngeperste look. Voeg de pompoenstukjes toe en kruid met peper, zout en de andere kruiden (peterselie, basilicum en komijn).
IMG_6255 IMG_6257
Voeg de tomatenblokjes toe en laat het een 10 tal minuutjes pruttelen. Ik voegde nog wat passata toe omdat ik het vrij droog vond.
IMG_6260

Maak de saus. Laat de boter smelten. Voeg de bloem toe en klop goed door. Voeg de melk, de kaas en de kruiden toe. Laat wat inkoken zodat je een vrij dikke saus krijgt.
IMG_6261
Neem een ovenschotel en bedek de onderkant met een laagje van de pompoensaus. Daarop komen de lasagnevellen. Ga zo door tot de pompoensaus op is. Ik eindigde met lasagne.
IMG_6262
Giet de ‘kaas’saus over de lasagne en bak het zo’n 25 minuten in een oven van 180°C.
IMG_6264 IMG_6274
IMG_6277IMG_6278

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s