Vegan quiche met spinazie, snijbonen en pijpajuin

Standaard

Ik maakte het deeg zelf volgens een recept van Sofie Dumont. Ik voegde enkel geen suiker toe. Het was wel iets teveel deeg dus de volgende keer maak ik iets minder. Het deeg is poepsimpel om te maken en goedkoper dan wanneer je deeg in de winkel koopt. 😉
Als je tijd wil besparen of gewoon geen zin hebt om zelf deeg te maken kan je ook kant en klaar kruimeldeeg of bladerdeeg kopen.
Deze quiche is met silken tofu gemaakt, ook wel zijden tofu genoemd, het zachtere broertje van de standaard tofu zeg maar. Silken tofu wordt vaak gebruikt in desserts of gebak maar je kan er ook hoofdgerechten mee maken.
Ik serveerde deze vegan quiche met Mojo Picón, een pittig sausje bestaande uit paprika, look, chilipepers, komijn, azijn, olie en zout. Wat een ontdekking dat sausje!! Er bestaat ook een groene variant met allerhande groene kruiden. Klinkt ook lekker maar die heb ik nog niet geproefd. 😉
Het sausje maakte deze quiche af vond ik. Zonder was het me niet pittig genoeg. Je kan het recept ook wat aanpassen zodat het iets pittiger wordt. Wat meer cayennepeper toevoegen of bij het silken tofu/mengsel wat paprikavlokken (chilivlokken) toevoegen.

Ingrediënten

Korstdeeg

  • 250 g bloem
  • 110 g boter (koud en plantaardig uiteraard)
  • 60 à 80 water, koud
  • snuf zout

Quiche

  • 1 pak silken tofu (400g)
  • 1 bussel pijpajuin (9 pijpajuintjes)
  • 1 ui
  • 150 g snijbonen
  • 150 g spinazie
  • 3 el gistvlokken (edelgist))
  • 2 tenen look
  • 2 tl mosterd
  • 1/2 tl cayennepeper (of 1 tl als je het iets pittiger wil hebben)
  • 1/2 tl mosterdpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/2 tl lookpoeder
  • 1 el maïzena
  • p&z
  • ev paprikavlokken

Bereiding

Maak eerst het deeg.
Zeef de bloem en voeg het zout toe. Snijd de koude boter in stukjes. Meng deze met elkaar tot een crumble. je kan dit met je handen doen of met een keukenmachine of zelfs een blender. Voeg 60 ml koud water toe. Indien het deeg te droog is voeg je nog wat extra water toe.
Vorm er een bal van, wikkel het in plastic folie en laat het minimum een half uur in de koelkast rusten.
IMG_6128
Neem het deeg en rol het uit op een bebloemd werkvlak. Prik er gaatjes in met een vorm en bak het zo’n 15 minuten blind voor.

Snijd de pijpajuinen in ringetjes. Hou wat groen apart om de quiche later mee te garneren.
Snijd de ajuin fijn en mak deze samen met de pijpajuinen en de fijngeperste look.
IMG_6129
Was de spinazie. Bak ze, kruid het met zout en flink wat peper. Laat de spinazie goed uitlekken.
IMG_6131
Blancheer de bonen (ik had nog boontjes in mijn vriezer. 🙂 )
Giet het vocht af van de silken tofu en doe het in een kom. Klop deze goed door zodat je geen klonters hebt. Je kan het ook in een blender doen. Voeg dan de gistvlokken, cayennepeper, zout, mosterd, maïzena, mosterdpoeder, uipoeder en lookpoeder toe. Meng het geheel. Voeg eventueel wat paprikavlokken toe aan het mengsel om het wat pittiger te maken. Ik deed dit niet voor mij kindjes. 😉
IMG_6132 IMG_6133

Neem je deeg en doe de pijpajuinen en ajuinen erop.
IMG_6137
Daarop de spinazie.
IMG_6138
Schik er de boontjes erop en overgiet met het silken tofu mengsel.
IMG_6141 IMG_6142
Laat het zo’n 35 à 45 minuten makken op 180°C. garneer met het groen van de pijpajuintjes.
IMG_6145 IMG_6146 IMG_6151
IMG_6153

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s