Vegan Banaan – Notentaart

Standaard

Dit recept komt uit het boek “Puur en Vegetarisch” (uit de Avalonkeuken). In het recept werden er nectarines gebruikt maar ’t is nu niet echt het seizoen en mijn kaboutertje is gek op bananen dus werd het een bananentaart voor mijn jarig kereltje!
In het oorspronkelijk recept werd er 1 el notenpasta gebruikt maar ik voegde 2 el toe. Van mij mocht die smaak zelfs nog wat sterker. Hazelnoot-rozijnpasta is dan ook ooooverheerlijk. :p

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg

Vulling

  • 2 cup sojamelk (5 dl)
  • 2 el hazelnoot-rozijnpasta
  • 1 tl vanillebloem
  • 1/2 cup rijststroop (12 ml)
  • 3 g agaragarpoeder
  • 2 el maïzena + 2 el water

topping

  • 4 bananen
  • 3/4 cup appelsap (180 ml)
  • 1,5 dl agaragarpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak het bladerdeeg blind voor tot het een kleurtje krijgt.
Klop in een pan de notenpasta los met de sojamelk, vanillepoeder, rijststroop en agaragarpoeder.
Breng het aan de kook en laat het 1 à 2 minuten doorkoken.
Neem het pannetje van het vuur. Los de maïzena op in dezelfde hoeveelheid water en zorg dat er geen klonters meer inzitten.
Voeg het al roerend toe aan de sojamelk. Breng het nogmaals al roerend aan de kook.
Neem het bladerdeeg en giet er de notenpudding op
IMG_6362 IMG_6363
Doe het opnieuw in de oven en laat het nog verder bakken. In het recept stond 5 minuten maar ik liet het nog wat langer bakken. (En dan was ik het wat uit het oog verloren waardoor er  dan een stukje iets te lang gebakken was. Maar niemand heeft dat gemerkt. *gniffel*)
De pudding is nog vrij slap maar zal nog gaan opstijven. No worries!
IMG_6364
Laat de taart minimum 30 minuten afkoelen.
Maak het glazuur. Verwarm de appelsap met de agaragarpoeder en klop het poeder goed los.
Laat het 2 minuten doorkoken.
Snijd de bananen in schuine schijfjes (ik besprenkelde ze nog met een klein beetje citroensap) en bedek er de taart mee. . Giet je het glazuur op de banaantjes. het sap zorgt ervoor dat de taart een mooie glans krijgt. het zal hard worden waardoor het fruit mooi blijft zitten.
IMG_6366
IMG_6371

Advertenties

»

  1. Echt VERRUKKELIJK deze taart !!! En zalig dat je nog taart over had 😉
    Gaëtje, heb jij die hazelnoot-rozijnpasta dan ook zelfgemaakt eerst? Receptje graag! 😉
    dankje om al dat lekkers te delen met uw blog-fans! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s