Ik maakte hier 5 burgers van.
Zorg ervoor dat je de tofu goed hebt laten uitlekken. Ik draai ze in een schone keukenhanddoek en zet er vervolgens gewicht op voor enkele uren.
Ingrediënten
- 250 g tofu (1 pakje)
- 230 g wortels, geraspt (hier waren dat 2 wortels)
- 1 tl uipoeder
- 1/2 tl lookpoeder
- 1/4 tl mosterdpoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- 4 el koriander, gemalen & vers
- 3 el edelgist
- 1 el geroosterde paprikapoeder
- 2 tl sojasaus (tamari)
- 40 g bloem
- p&z
Bereiding
Verkruimel de tofu.
Rasp de wortels. Doe ze bij de tofu. Knip ze eventueel nog wat fijner als je vind dat ze te grof zijn.
Voeg al de kruiden, de edelgist, de bloem en de sojasuas toe. Meng alles tot je een mooie massa krijgt.
Vorm er burgers van en bak ze aan beide zijden enkele minuten goudbruin.
Zorg ervoor dat je de burgers niet te snel omdraait.
waaaw… mooie burgers! 🙂