Tofu/Wortel burger

Standaard

Ik maakte hier 5 burgers van.
Zorg ervoor dat je de tofu goed hebt laten uitlekken. Ik draai ze in een schone keukenhanddoek en zet er vervolgens gewicht op voor enkele uren.

Ingrediënten

  • 250 g tofu (1 pakje)
  • 230 g wortels, geraspt (hier waren dat 2 wortels)
  • 1 tl uipoeder
  • 1/2 tl lookpoeder
  • 1/4 tl mosterdpoeder
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 4 el koriander, gemalen & vers
  • 3 el edelgist
  • 1 el geroosterde paprikapoeder
  • 2 tl sojasaus (tamari)
  • 40 g bloem
  • p&z

Bereiding

Verkruimel de tofu.
Rasp de wortels. Doe ze bij de tofu. Knip ze eventueel nog wat fijner als je vind dat ze te grof zijn.
IMG_6407 IMG_6408
Voeg al de kruiden, de edelgist, de bloem en de sojasuas toe. Meng alles tot je een mooie massa krijgt.
IMG_6409  IMG_6411 IMG_6413IMG_6412
Vorm er burgers van en bak ze aan beide zijden enkele minuten goudbruin.
Zorg ervoor dat je de burgers niet te snel omdraait.
IMG_6419 IMG_6420
IMG_6421

Eén reactie Volgende »

Geef een reactie op Lou Reactie annuleren