Groenten Chakalaka

Standaard

Chakalaka is eigenlijk de benaming van een Zuid-Afrikaanse kruidenmengeling.

Ingrediënten

  • 2 kleine ajuinen
  • 2 tenen look
  • gember
  • 200 g witte kool
  • 2 wortels
  • 2 paprika’s (1 gele en 1 oranje)
  • 250 g witte bonen (1 blik)
  • 240 g rode bonen (1 blik)
  • 500 à 750 ml passata (afhankelijk hoeveel saus je wenst)
  • 4 el pindakaas
  • 3 el chakalaka kruiden
  • p&z
  • ev. sambal

Bereiding

Snijd de ajuin fijn en bak deze samen met de fijngeperste look in een stoofpot. Schil de wortel, snijd deze in halve ringen en voeg ze toe. Kruid met peper en zout en de chakalaka kruiden.
Snijd de kool fijn en doe ze bij de rest van de groenten.
IMG_6473IMG_6475
Snijd de paprika’s in stukjes en voeg ze ook toe.
IMG_6476 IMG_6477
Giet de passata erop (begin met 500 ml) en voeg de pindakaas toe.
IMG_6479
Laat het wat sudderen tot alles gaar is en voeg dan de (uitgelekte en afgespoelde) boontjes toe.
Ik deed er nog wat extra passata bij aangezien ik dit met rijst serveerde en ik heb graag saus bij mijn rijst. 🙂 In totaal zo’n 750 ml. Proef, kruid bij indien nodig en voeg eventueel wat sambal toe.
IMG_6481

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s