Vegan mozzarella

Standaard

Ik vond het recept hier. ’t Is een lekker en gemakkelijk receptje voor degene die kaas missen op hun pizza en geen vegan kaas of vegan mozzarella in huis hebben. Of voor mensen die het gewoon lekker zelf willen maken. 🙂
Tapiocabloem had ik niet in huis dus verving ik het door maïzena. Dat werkte ook perfect. Alleen was mijn mozzarella wel iets vaster dan degene die ik op de foto zag. De volgende keer ga ik het dus iets minder lang op het vuur zetten.
Het recept zelf houdt niet zoveel in maar je moet er wel tijdig aan denken daar deze ‘kaas’ gemaakt wordt van cashewnoten en die moet je toch minimum 8 u laten weken.
Ik vond het vrij zout dus paste ik het recept aan naar 2/4 tl zout ipv 3/4.

Ingrediënten

  • 1/4 cup cashewnoten (geweekt)
  • 1 cup warm water
  • 2 el + 1 tl tapicocabloem (of maïzena)
  • 1 tl edelgist
  • 1 tl olie
  • 1 teen look
  • 2/4 tl zout
  • 1 tl citroensap

Bereiding

Laat de cashewnoten minimum 8 u weken in voldoende water.

Doe al de ingrediënten in een blender en mix tot het een mooi geheel vormt.
IMG_6483 IMG_6484 IMG_6485
Hoe lang je moet blenden hangt wat af van hoe krachtig je blender is. Zorg er gewoon voor dat er geen brokjes meer inzitten.
Doe het mengsel in een pot en zet deze op het vuur. Roer continue. Het mengsel zal indikken en zet het vuur af wanneer je de gewenste dikte hebt.
IMG_6486
Laat de mozzarella afkoelen.
Gebruik ze op pizza, in ovenschotels of op wat je maar wil.
IMG_6489 IMG_6490
Mijn mozzarella was iets te dik waardoor het eerder kaasbrokjes waren dan een mozzarellaschijfjes. 😉

Advertenties

»

    • Uiteraard niet dezelfde smaak als gewone mozzarella. Ook te zout voor mij (daarom dat ik het recept wat aangepast heb 🙂 ) maar wel erg lekker vind ik. Ik denk dat ze het mozzarella genoemd heeft omdat het er bij haar echt zo uitziet qua rekbaarheid etc. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s