Bonenschotel met kokos, pinda en banaan

Standaard

Da’s eigenlijk een variatie van gerechten die waarschijnlijk al een paar keer op mijn blog verschenen zijn. Bonen, banaan, pindakaas past gewoon erg goed samen. Deze keer met kokosmelk maar als je dat niet graag hebt kan je gewoon room toevoegen. 🙂

Ingrediënten

  • 2 ajuinen
  • 2 rode paprika’s
  • 3 wortels
  • 2 tenen look
  • gember
  • 255 g rode bonen (1 blik)
  • 250 g witte bonen (1 blik)
  • 2 bananen
  • 1 el sambal (wil je het pittiger, voeg dan nog wat meer toe)
  • 1/2 tl rode currypasta
  • 3 el pindakaas
  • kokosmelk
  • 1/2 tl garam masala
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijn
  • p&z

Bereiding

Snijd de ajuin fijn en bak ze samen met de fijngeperste look en de geraspte gember.
Snijd de wortels in halve schijfjes en doe ze bij de ajuintjes. Laat het even aanstoven.
Snijd de paprika in stukjes en voeg ze toe. Kruid het met korianderpoeder, komijnpoeder en p&z.
Doe er kokosmelk bij en laat alles garen.
Voeg de pindakaas, de sambal en de currypasta toe.
Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Voeg ze toe.
IMG_6678 IMG_6680
Snijd de bananen in schijfjes en doe ze erbij. Kruid met garam masala meng.
IMG_6681 IMG_6682

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s