Vegan koffiekoeken

Standaard

Het recept komt van Goe Gebakken. Ik heb het gewoon veganistisch gemaakt.
Op de website staat een filmpje zodat alles duidelijk is.
In het originele recept werd er gesmolten chocolade over enkele koeken gedaan. Ik maakte een chocoladeglazuur.
Ik deed pudding in enkele koffiekoeken die ik gewoon met een zakje pudding maakte. De instructies staan op de verpakking. 😉

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 35 g suker
  • 1 tl no egg (+ 2 el water)
  • 225 g water (koud)
  • 25 g gist
  • 200 g boter (plantaardig en op kamertemperatuur)
  • pudding (op basis van sojamelk)

glazuur

  • 100 g poedersuiker
  • 20 g cacao
  • 30 ml kokend water

Bereiding

Maak de pudding volgens de instructies die op de verpakking staan. Ik maakte het met 5 dl sojamelk. Je kan eventueel wat meer puddingpoeder toevoegen zodat de pudding iets vaster is van structuur.
Doe de pudding in een ovenschaal en leg er een plastic folie op. Zo voorkom je dat de pudding een velletje krijgt.
Laat de pudding afkoelen.
IMG_6683 IMG_6685

Meng de bloem; gist, suiker en no egg met het water. Het is erg belangrijk dat je koud water neemt omdat de gist nog niet onmiddellijk z’n werk moet doen.
Kneed het kort tot alles mooi gemengd is.
Sla de boter plat tussen plastic folie of bakpapier.

Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een rechthoek van 20 op 30 cm.
IMG_6688
Verdeel de boter over de helft van het deeg. Laat een cm over langs de randjes.
Vouw het deeg toe en rol het weer uit tot een rechthoek van 20 op 30 cm.
Vouw het deeg in 3 en rol het weer uit tot een rechthoek van 20 op 30 cm. Herhaal dit nog 3 keer.
Snijd rechthoekjes van het deeg (zo’n 4 op 8 cm). Wil je grotere koeken, snijd dan wat grotere rechthoeken. 🙂
IMG_6689 IMG_6695
Van de helft maak je slingers: Vouw een rechthoekje dubbel en maak een sneetje in de geplooide kant. Dit vouw je open en dan haal je het uiteinde van de rechthoek door de opening. (Zie filmpje)
IMG_6692 IMG_6693
Laat de koeken zo’n 90 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Ondertussen maak je het glazuur. Meng de cacao met de poedersuiker en giet er het kokende water op. Klop goed tot het een mooi geheel is. Laat het afkoelen.

Eens de koffiekoeken gerezen vul je een deel van de slingers met wat pudding.
IMG_6697
IMG_6700
Bak de koeken zo’n 13 à 20 minuten op 200°C en laat ze afkoelen op een rooster.
IMG_6708 IMG_6709
Een deel van de rechthoekige koeken snijd je open en vul je met pudding.
De koeken werk je af met chocoladeglazuur en poedersuiker.
IMG_6721 IMG_6720 IMG_6715

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s