Plat brood

Standaard

Een plat brood wordt hier thuis altijd wel gesmaakt. ’t Is heerlijk om met plat brood te eten i.p.v. bestek. 😉
Ik vond het recept hier terug.

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 60 g melk (lauw)
  • 190 g water (lauw)
  • 30 g neutrale olie
  • 1 ei
  • 17 g verse gist
  • 5 g zout

Bereiding

Meng de bloem, melk, olie, water; gist en het eitje. Kneed het tot het een mooie massa is en voeg het zout toe. Kneed nog eens door en laat het 1u rijzen.
IMG_7078
Kneed het deeg en verdeel het in 10 stukjes en bol ze op.
IMG_7079

Rol ze uit in bloem en bak ze in een pan (zonder olie!) De bolletjes kan je bedekken met een handdoek zodat ze niet uitdrogen. Indien de bloem begint te verbranden in je pan, kan je deze gewoon weghalen met wat keukenpapier.
De platte broodjes zullen omhoogkomen tijdens het bakken. Bak beide kanten tot je bruine vlekken hebt.
IMG_7081 IMG_7083
Eens het gebakken is, leg je die op een keukenhanddoek, vouw de handdoek om zodat ook de bovenzijde bedekt is. Daar kan dan weer een ander broodje op. Op die manier worden de platte broodjes niet hard wanneer je ze moet serveren. Ga zo verder tot al de bolletjes gebakken zijn.
IMG_7093
IMG_7094

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Shakshuka | elfjeskruid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s