Shakshuka

Standaard

Shakshuka… say what??? Da’s eigenlijk gewoon tomatensaus met eitjes. Ik deed er nog spinazie bij en vond het recept hier. ’t Klinkt misschien als een rare combinatie maar feitelijk is het echt heerlijk en ik raad iedereen aan om het toch eens te proberen. 🙂
Je bent wel even bezig met de saus, maar het resultaat is heerlijk. Ik had wat teveel en vroor de rest van de saus in. Als ik één ding zeker zou veranderen aan het recept is dat ik de spinazie niet in de saus zou laten garen. Hierdoor werd de saus helaas wat wateriger en oogde mijn eindresultaat met de eitjes niet zo mooi als sommige foto’s die ik online zag verschijnen. 😦
Ik deed er ook minder gember in want 150g leek me wel erg veel.
Als je niet veel tijd hebt laat de saus dan minder lang koken of gebruik een ander recept. Op internet zijn er erg veel recepturen te vinden van Shakshuka.

Ingrediënten

Voor de saus

  • 2 ajuinen
  • 2 rode paprika’s (ik nam 1 rode en 1 gele)
  • 100 ml olie
  • 1 bol look
  • een flink stuk gember (ik nam 40 à 50 g)
  • 3 blikken tomaat
  • 500g passata
  • 4 el bruine suiker (mag ook minder zijn)
  • 100 ml rode wijnazijn
  • 4 rode pepers (ik nam groene wegens geen rode in huis)
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 3 el komijn
  • 1 tl ajowanzaad (in het oorspronkelijk recept waren het 2 tl venkelzaad)
  • 1 tl komijnzaad
  • verse koriander
  • p&z

En verder nog

  • 450 g spinazie
  • eieren

Bereiding

Doe de rode pepers, gember, look en olie in een blender en mix tot een fijne pasta. Voeg de ajuin en de rode paprika (zaadlijsten verwijderen) toe en mix nogmaals maar deze keer mag het grover gemixt zijn, tenzij je dat niet graag hebt natuurlijk.
IMG_7055 IMG_7056

Doe het korianderzaad en ajowanzaad in een vijzel zodat het wat fijner wordt.
IMG_7058
Doe de pasta in een pan en voeg komijn, korianderzaad en ajowan toe, alsook de gedroogde pepers. Laat dit 30 minuten sudderen terwijl je af en toe roert.
IMG_7060
Doe de tomaten, passata, rode wijnazijn, suiker, p&z en koriander erbij. Laat het 1,5u tot 2 u zonder deksel pruttelen terwijl je af en toe roert. (Ik bedenk me net dat ik dat niet zo lang zonder deksel heb laten koken)
IMG_7061 IMG_7063 IMG_7064 IMG_7084

Neem een grote pan (of enkele kleine pannetjes zodat iedereen een eigen schoteltje heeft) en voeg saus toe naar wens. Ik nam niet al de saus omdat ik dat behoorlijk veel vond.
Ik kookte de spinazie gaar in de saus, maar zoals ik hierboven al aangaf zou ik de spinazie apart garen en laten uitlekken en ze dan aan de saus toevoegen.
IMG_7087  IMG_7090

Maak kuiltjes in de pan en doe hier telkens een eitje in. Doe een deksel op de pan en wacht tot de eitjes gestold zijn.
IMG_7092
‘k Heb helaas geen foto van het eindresultaat met al de eitjes, maar zo zag het bord eruit. Hier zie je ook dat de saus wat te lopend was. 😉
Je kan er nog wat feta bij serveren. 😉 Wij aten het met plat brood en ander brood om te doppen.
IMG_7095

Advertenties

»

  1. Pingback: Snelle spinazie lasagne | elfjeskruid

  2. Pingback: Zoete aardappel lasagne met hazelnoten | elfjeskruid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s