Pastasalade met halloumi, rucola en een dressing

Standaard

Ideaal voor een zonnige dag, als lunch of als bijgerecht voor op een barbecue. De gegrilde halloumi maakt het een tikkeltje specialer.

Ingrediënten

  • pasta (ik nam farfalle)
  • 1 pakje halloumi
  • 100 g rucola
  • 1 bokaal zongedroogde tomaten
  • 150 g walnoten
  • peper

Voor de dressing

  • 1 el honing (best niet al te vaste)
  • 4 el olie (een neutrale olie. Ik nam maïsolie)
  • 1 el mosterd
  • 1,5 el appelazijn
  • wat citroensap
  • p&z

Bereiding

Kook de pasta gaar en laat ze afkoelen.
Snijd de halloumi in schijfjes en grill ze. Draai ze om zodat beide zijden gegrild zijn. Laat ze afkoelen en snijd ze in kleinere stukken.
IMG_7125 IMG_7126
IMG_7128 IMG_7129
Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snijd ze in kleine stukjes.
Rooster de walnoten en hak ze wat fijner.
IMG_7127
Maak de dressing door al de ingrediënten bij elkaar te mengen.
Neem de pasta, voeg de tomaten, noten, gegrilde halloumi en de dressing toe. Trek de rucola in wat kleinere stukken en voeg ze toe. meng het geheel en kruid af met peper.
IMG_7130 IMG_7131
IMG_7132
IMG_7133

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s