Rabarber ijs

Standaard

Ingrediënten

  • 400 g rabarber (ik woog het reeds gekuist, dus zonder pel)
  • 150 g suiker
  • 20 g vanillesuiker
  • 2,5 dl room
  • 1,5 dl melk
  • 3 eierdooiers

Bereiding

Maak de rabarber schoon en snijd ze in stukjes van 1 à 2 cm.
Zet de rabarber op het vuur en laat het zo’n 15 minuten garen tot de rabarber zacht geworden is.
IMG_7224
Mix de rabarber tot een gladde massa.
IMG_7225
Klop de eierdooiers met de suiker op tot een ruban. Verwarm de melk samen met de room en voeg de ruban toe. Laat het even indikken terwijl je roert. (Het is goed wanneer je een streep trekt op een houten lepel en de streep blijft staan)
Voeg de rabarber toe, meng het geheel en laat het afkoelen.
Draai er ijs van.
IMG_7237

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s