Appeltaart met nougat

Standaard

Deze taart heb ik ondertussen al enkele keren gemaakt en is steeds een schot in de roos. Ik vond het recept hier terug.

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 1 rol kruimeldeeg (of bladerdeeg, wat je in huis hebt)
  • 100 g room
  • 80g poedersuiker
  • 1 ei
  • 125 g nougat

Bereiding

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in schijfjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe het deeg in een taartvorm, prik er enkele gaatjes in met een vorm en bak het even voor (vergeet er geen bakpapier met wat gewicht in te leggen)
Schik de appeltjes op de taartbodem.
IMG_7606

Klop het ei los en meng er de room en de suiker onder.
Giet het mengsel op de appeltjes. Snijd de nougat fijner en verdeel ze over de taart (in het oorspronkelijk recept doen ze het enkel in het midden maar ik verdeel het over de hele taart)
IMG_7607
Giet er het room/ei mengsel over en bak de taart zo’n 45 minuten.

IMG_7609
IMG_7613

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s