Ingrediënten
- 1 bloemkool
- ongeveer 1 kg aardappels
- 3 ajuinen (hier waren het vrij kleine)
- 3 tenen look
- 350 g wortels
- 200 g cashewnoten
- geraspte kaas (+ nog andere kaas die ik in mijn frigo liggen had en op moest :p )
- 3 dl room
- 3 eieren
- p&z
- paprikapoeder
- 2 flinke el bieslook (verse)
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de aardappels in schijfjes. Kook ze beiden even voor.
Rooster de cashewnoten.
Bestrooi de aardappelschijfjes met paprikapoeder.
Snijd de wortels in schijfjes. Snijd de ajuinen in halve ringen en bak ze samen met de fijngeperste look en schijfjes wortel.
Klop de eieren los met de room en kruid het met peper, zout en bieslook.
Neem een ovenschaal en ga als volgt te werk:
de roosjes bloemkool – de helft van de aardappelschijfjes – ajuinen en wortels – noten – kazen -de rest van de aardappels – geraspte kaas. En daarop komt het ei/room mengsel.
Bak het op 180°C.