Cashew ovenschotel met aardappel, bloemkool en wortel

Standaard

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • ongeveer 1 kg aardappels
  • 3 ajuinen (hier waren het vrij kleine)
  • 3 tenen look
  • 350 g wortels
  • 200 g cashewnoten
  • geraspte kaas (+ nog andere kaas die ik in mijn frigo liggen had en op moest :p )
  • 3 dl room
  • 3 eieren
  • p&z
  • paprikapoeder
  • 2 flinke el bieslook (verse)

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de aardappels in schijfjes. Kook ze beiden even voor.
IMG_7587
Rooster de cashewnoten.
Bestrooi de aardappelschijfjes met paprikapoeder.
Snijd de wortels in schijfjes. Snijd de ajuinen in halve ringen en bak ze samen met de fijngeperste look en schijfjes wortel.
IMG_7588
Klop de eieren los met de room en kruid het met peper, zout en bieslook.
Neem een ovenschaal en ga als volgt te werk:
de roosjes bloemkool – de helft van de aardappelschijfjes – ajuinen en wortels – noten – kazen -de rest van de aardappels – geraspte kaas. En daarop komt het ei/room mengsel.
IMG_7589
IMG_7590
IMG_7591
IMG_7594
IMG_7596
IMG_7597
Bak het op 180°C.
IMG_7604

Plaats een reactie