Spinazie ovenschotel met raclette

Standaard

Ik heb helaas geen foto’s van het eindresultaat. Ik nam deze mee voor een potluck en was vrij gehaast waardoor ik het helemaal vergeten was. 😉
Je kan hier nog quornblokjes of vegetarische woreepjes toevoegen.

Ingrediënten

  • 4 kleine ajuinen
  • 3 tenen look
  • 600 g spinazie
  • 150 g kruidenkaas
  • 140 g zongedroogde tomaten (da’s 1 bokaaltje)
  • 400 raclette kaas
  • 1 l bechamelsaus (met 2 el paprikapoeder, wat pili pili en een groentebouillonblokje)
  • 500 g pasta (ik nam tricolore spirelli)
  • geraspte kaas
  • p&z

Bereiding

Snijd de ajuin in stukjes en bak ze samen met de look. Voeg de spinazie toe en kruid met p&z.
IMG_7623
Kook de pasta al denté.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ze bij de groenten.
IMG_7624
Maak de bechamelsaus en voeg de kruiden toe. Kruid extra met peper en zout.
IMG_7625
Voeg de groenten toe aan de saus. Indien je de spinazie te grof vindt kan je ze wat knippen zodat ze kleiner is.
IMG_7626
Alsook de pasta.
IMG_7627
Neem een ovenschaal. Daarin kom er eerst wat pasta & saus, dan de helft van de raclette schijfjes, dan opnieuw pasta. En daarop de rest van de raclette en wat geraspte kaas.
IMG_7628IMG_7629
Bak het af op 180°C tot het een mooi korstje krijgt.
Smakelijk! 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s