Dahl met wortel en kokos

Standaard

Ik gebruikte chana dal linzen in dit gerecht maar je kan het ook met andere linzen doen uiteraard.
De santen kan je vervangen door kokosmelk. Dan voeg je gewoon geen water toe in het recept.

Ingrediënten

  • 1 cup rauwe linzen (dat is zo’n 2 cup gare linzen)
  • 3 ajuinen (niet al te grote)
  • 3 wortels
  • 3 tenen look
  • gember
  • 1 el korianderpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el sambal
  • 3 el gemalen cashewnoten
  • santen en water
  • p&z
  • verse koriander

Bereiding
Spoel de linzen en kook ze gaar.
Rooster de zaadjes en maal ze fijn in de vijzel.
Snijd de ajuin in stukjes en bak ze samen met de look en de gember.
Snijd de wortels in schijfjes en doe ze bij de ajuinen. Laat ze garen.
IMG_7734
Doe de kruiden erbij en voeg de gemalen cashewnoten toe. Roerbak even en voeg de santen en het water toe (of de kokosmelk)  alsook de sambal en de gare linzen.
IMG_7736
Laat het wat pruttelen en voeg op het einde de verse koriander toe.
Serveer met brood of rijst.
IMG_7737IMG_7739

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s