Spinazie kofta

Standaard

Mmmmm, I LOVE indian food! Ik haalde dit recept op Manjula’s website en ’t is echt heerlijk! 🙂 Ik deed er nog  look bij.

Ingrediënten

Voor de kofta

  • 2 cup verse spinazie (gehakt)
  • 1,5 cup aardappel (gekookt, gepeld en geplet)
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl zout

Voor het beslag

  • 1/2 cup besan (kikkererwtenmeel)
  • 1/2 cup water

Voor de saus

  • 2 tenen look
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl asafoetida
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 3 el cashewnotenpoeder
  • 1,5 cup passata
  • 1 el geraspte gember
  • 1 rode chili
  • 1 tl zout
  • 1/4 tl garam masala
  • 1/2 tl suiker
  • 1/4 cup room
  • 1 cup room (in het recept staat 1,5 cup maar dat vind ik teveel)

Bereiding

Kofta

Schil de aardappel, kook ze en plet ze.
Snijd de spinazie in fijne stukjes. De spinazie moet goed droog zijn.
Meng de aardappels, de spinazie, het komijnzaad en zout.

IMG_7674IMG_7675IMG_7676

Vorm 25 tot 30 balletjes van het deeg. dat gaat het best wanneer je je handen wat ingesmeerd hebt met olie.
Maak het deeg: Doe besan in een potje en voeg beetje bij beetje water toe.
IMG_7680
Verhit olie om te frituren.
Dip de spinazieballetjes in het deeg en frituur ze. Draai ze om zodat ze mooi goudbruin worden.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
IMG_7694

De Saus
Mix de gember, look en chili tot een pasta. Voeg de passata toe.
Neem een pan en bak de komijnzaadjes. Voeg asafoetida toe alsook de andere kruiden (enkel de garam massala voeg je nog niet toe.) Roerbak enkele minuten.
Vermaal cashewnoten en voeg 3 el toe. Doe de tomatenpasta erbij en roer.
IMG_7678
Meng en voeg de room toe. (Je kan enkele el achterhouden ter garnering)
Laat het nog een minuutje koken en voeg het water toe. Zet het vuur lager en laat het nog enkele minuten pruttelen. Voeg de garam massala toe.
IMG_7679
Doe de kofta’s bij de saus en serveer met naan of een ander brood. Mmmmm!
IMG_7703

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s