Aubergine / Hazelnoten burgers

Standaard

’t Is al een eindje geleden dat ik een recept voor zelfgemaakte burgers online plaatste hé.
Hier een erg lekker receptje met aubergines en hazelnoten. 🙂

Dit recept is goed voor 12 kleine hamburgertjes.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 ajuinen (klein tot middelgroot)
  • 100 g hazelnoten
  • 1,5 cup panko
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el cajunkruiden
  • ev nog chilipoeder
  • p&z

Bereiding

Prik enkele gaten met een vork in de aubergine en gaar ze in de microgolf. (Dit duurt zo’n 8 à 10 minuten). Je kan ze ook in de oven garen maar dan duurt dat veel langer.
Rooster de noten en verwijder de velletjes. Mix ze zodat je grove hazelnootstukjes hebt.
IMG_7778
Snijd de ajuin fijn en bak ze met de fijngeperste look. Voeg de kruiden toe.
Lepel het vruchtvlees uit de aubergine en mix het. Voeg de noten toe en mix nogmaals.
IMG_7779
Voeg de ajuinen en de panko toe. Kruid bij indien nodig en laat het minimum 30 minuten opstijven in de koelkast.
IMG_7780
Vorm er burgertjes van. Leg ze op een bakplaat (met bakpapier) en bak ze 30 minuten op 185°C.
Bak ze nadien nog even in de pan zodat ze een mooi korstje krijgen.
IMG_7784IMG_7786

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s