Bataat – Camembert quiche

Standaard

Ingrediënten

  • Kruimeldeeg (of bladerdeeg)
  • 1 bataat (= zoete aardappel)
  • Ongeveer 100 g camembert
  • 1 ajuin
  • 2 tenen look
  • 1/2 rode paprika
  • Geraspte kaas
  • 2 dl room
  • 1 tl paprikapoeder
  • Snuf kaneel
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 2 el verse bieslook
  • P&z

Bereiding

Schil de bataat en snijd ze in blokjes. Snijd de ajuin en paprika fijn. Bak de groenten en doe er de fijngeperste look bij. Kruid ze met peper, zout, kaneel, paprikapoeder en komijnpoeder.

Klop de eieren los en voeg de room toe. Kruid met peper, zout en de verse bieslook.

Snijd de camembert in schijfjes, ik verwijderde de pel omdat ik dat niet zo lekker vind.

Verwarm de oven op 180°C. Bak het deeg blind voor.

Beleg het deeg met de groenten. Daarop komt de camembert.

IMG_7908-500x333

En dan het ei/room mengsel, met daarop nog wat geraspte kaas.

IMG_7910-500x333

Bak het zo’n 30 à 40 minuten, tot hij gaar is.

IMG_7914-500x333

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s