Vegan quiche met spinazie en zongedroogde tomaten

Standaard

Ingrediënten

  • Deeg (kruimeldeeg, bladerdeeg. Zorg dat het vegan is. 😉 )
  • 1 pak tofu
  • 2 el edelgist
  • 2 tenen look
  • 1 ajuin
  • 1 rode paprika
  • Spinazie, enkele handjes
  • Zongedroogde tomaten
  • Verse bieslook, fijn gesneden
  • 3 flinke el kokosolie (ik nam kokosolie met look), gesmolten
  • Klein beetje kala manak
  • P&z

Bereiding

Pers de tofu uit. Mix ze samen met de kokosolie, kala manak en p&z. Voeg de bieslook toe.

IMG_7906-500x333

Snijd de ajuin en de paprika fijn. Bak deze, voeg fijngeperste look toe en kruid met p&z. Bak de spinazie, kruid met p&z en laat deze wat uitlekken. Meng de groenten.

IMG_7907-500x333

Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

Verwarm de oven op 180°C en bak het deeg blind voor. Beleg het deeg met de groenten. Daarop komt het tofu mengsel.

IMG_7912-500x333

IMG_7913-500x333

Bak het zo’n half uurtje. Op 180°C.

IMG_7915-500x333

Gebakken

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s