Chocolade-pindakaas brownie (vegan)

Standaard

Ik vond dit receptje hier terug. Het is niet zoveel dus doe het recept gerust maal 2 (of 3, 4, 5… 😀 )

Ingrediënten

  • 1/3 cup appelmoes (liefst ongesuikerd)
  • 1 cup pindakaas, gesmolten
  • 1 tl vanille extract
  • 1/4 cup + 2 el bloem
  • 1/4 cup + 2 el cacao poeder
  • 2/3 cup suiker
  • 1 + 1/2 tl baking soda (natriumbicarbonaat / zuiveringszout)
  • 1/8 tl zout
  • 1/2 cup chocolade druppels
  • Ev nog wat extra chocolade sruppels als topping.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Meng de appelmoes samen met de pindakaas en de vanille. Doe al de andere ingrediënten erbij en meng. Vet een bakvormpje in endoe het deeg erin. Bak het 20 minuten. Het zal er nog wat rauw uitzien maar ’t gaat nog opstijven. (Hou er wel rekening mee dat het een fudgie brownie is. Als je dat niet graag hebt bak je het enkele minuten langer.)

Laat het zeker 15 minuten afkoelen alvorens je ze serveert.

IMG_7943-500x333

Deze zijn perfect in te vriezen.

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Pindakaas bar met chocoladedruppels (vegan) | elfjeskruid

Plaats een reactie