Pindakaas bar met chocoladedruppels (vegan)

Standaard

Ik vond het receptje hier terug en heeft eigenlijk wel wat weg van dit recept. Het is behoorlijk weinig dus hou je zeker niet in om dit recept te verdubbelen. 🙂

Ingrediënten

  • 1/4 cup appelmoes
  • 1 cup pindakaas, gesmolten
  • 1 tl vanille extract
  • 1,5 tl bakingsoda (zuiveringszout)
  • 1/8 tl zout
  • 1/4 cup + 2 el bloem
  • 2/3 cup suiker
  • 1/4 cup chocolade druppels
  • Ev. 2 el plantaardige melk
  • Ev. nog wat chocoladedruppels als topping

Bereiding

Verwarm de oven op 175°C.

Meng de appelmoes met de pindakaas en de vanille. Voeg de rest toe en meng goed. Indien het wat te stevig aanvoelt, voeg je wat melk toe. Vet een ovenschaaltje in en doe het deeg erin. Als je de bars wil afwerken met chocoladedruppels voeg je deze nu toe. Duw ze wat aan. Bak het zo’n 10 minuten. Het zal er nog wat rauw uitzien maar ze stijven nog wat op eens ze afgekoeld zijn. Laat ze zeker 20 minuten rusten alvorens je ze opdient.

Hou er rekening mee dat dit fudgie bars zijn, heb je het liever iets meer doorbakken, dan laat je ze enkele minuten langer in de oven zitten.

IMG_7939-500x333

Deze zijn perfect in te vriezen.

Plaats een reactie