Vegan OreoTaart

Standaard

Dit is een no bake taart. ’t Excuus dat je niet kan bakken valt nu weg, gewoon proberen! 🙂 De bodem was wel aan de dikke kant, je kan ook 18 oreo’s gebruiken voor de bodem met 3 el boter

Ingrediënten

Onderlaag

  • 24 oreo’s
  • 4 el sojaboter

Bovenlaag

  • 180 g cashewnoten
  • 1 tl vanille extract
  • 80 ml agavestroop
  • 120 ml kokosmelk
  • 1/4 tl zout
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 2 el limoensap
  • 20 oreo’s

Bereiding

Laat de cashewnoten minstens 6u weken. Ik zet het eigenlijk altijd de avond voordien klaar. Moest je het vergeten zijn kan je ze ook minstens 1u laten weken in kokend water.

Maak eerst de onderlaag. Verwarm de boter. Mix de koekjes fijn. Doe de beide ingrediënten samen en meng,

Neem een springvorm en bedek deze met bakpapier. Doe het deeg erin en druk mooi aan. Zet het in de vriezer om op te stijven.

Voor de bovenlaag: Doe al de ingrediënten, buiten de oreo’s in een blender. Mix tot je een gladde massa hebt. Voeg de oreo’s toe en mix nogmaals.

Doe de vulling op de onderlaag en laat de taart minstens 6u opstijven in de vriezer.

IMG_7945-500x333IMG_7946-500x333

Eén reactie Volgende »

Plaats een reactie