Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 1 ajuin
- 2 tenen look
- 270g verse spinazie
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 300g linzen (ik nam mung dal linzen)
- 250g abdijkaas
- 1 bolletje mozzarella
- 140g tomatenpuree (een groot blikje)
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- p&z
- kruidenboter
- panko
Bereiding
Snijd de ajuin fijn en bak ze samen met de fijngeperste look. Voeg de -inmiddels gewassen- spinazie toe en kruid het met peper en zout. Als je teveel vocht hebt bij de spinazie, laat je ze even uitlekken.
Snijd de paprika in stukjes en bak ze gaar.
Maak puree van de aardappelen.
Snijd de courgette in de helft en snijd er plakjes van. Smeer ze in met olie en grill ze. Ik grilde ze op mijn grillrooster van mijn croque-machine, maar je kan ze in een grillpan grillen of gewoon bakken. 🙂
Bak de (gare) linzen en kruid ze met komijnpoeder, paprikapoeder en p&z. Voeg de tomatenpuree toe en een beetje water. Bak het even.
Verwijder de pel van de abdijkaas en snijd ze in sneetjes.
Snijd de mozzarella in schijfjes.
Neem een ovenschotel en ga als volgt te werk: puree – linzen – paprika – courgette – mozzarella – spinazie – abdijkaas – puree – panko – schijfjes kruidenboter.
mmmm… klinkt lekkerrrrrrr 🙂