Aloo Gobi (Aardappel & bloemkool)

Standaard

Joepie, weer een gerecht met aardappel dat in de smaak viel bij vriendlief! 😉
Wederom een gerechtje van Manjula en het filmpje kan je hier bekijken.

Ingrediënten

  • 450g bloemkool, in stukjes gesneden.
  • 2 grote aardappelen
  • stuk gember, geraspt
  • 3 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 3 el water
  • 3 el olie
  • asafoetida (duivelsdrek)
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 2 groene chili pepers, in de lengte gesneden en de zaadjes verwijderd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl zout
  • 1 tl mangopoeder
  • 2 el koriander, gehakt
  • 1/4 cup (= 60ml) water

Bereiding

Snijd de bloemkool en de aardappels in stukken. Ik schilde de aardappels, Manjula deed dit niet.

Rasp de gember en doe deze samen met de korianderpoeder, cayennepeper, kurkuma en 3 el water in een potje.
Doe olie in een pot en voeg de komijnzaadjes, asafoetida, laurierblaadjes en groene chili’s toe. Roer enkele minuten en voeg de pasta van kruiden toe.
Doe de bloemkool, aardappelen, 2 el water en het zout in de pot. Roer goed. Zet het deksel op de pan en laat het ongeveer 15 tot 20 minuten koken tot het gaar is. Roer er af en toe in maar doe dit voorzichtig zodat je de bloemkool en aardappelen niet kapot maakt. Voeg eventueel nog wat water toe, moest dit nodig zijn.

Voeg op het laatst de mangopoeder toe en de koriander. Voeg eventueel nog wat zout toe.

Wij aten dit met Indian Zucchini Pasta (courgette pasta), puri en tomaten raita.

Eén reactie Volgende »

Plaats een reactie