Indian Zucchini Pasta (Courgette pasta)

Standaard

De laatste tijd ben ik helemaal in de ban van Manjula. Gisteren aten wij enkele indische gerechten waaronder deze courgette pasta. Het is echt niet moeilijk om te maken en het filmpje kunnen jullie hier bekijken.
Ik paste het een klein beetje aan en voegde nog 1 ajuin en wat look toe.

Ingrediënten

  • 1 dikke ui
  • 3 tenen look
  • 2 courgettes, normale grote. (Je hebt ongeveer 3 cups nodig)
  • olie
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/4 tl kurkuma
  • 2 gedroogde rode pepers (Manjula nam er meer maar ik maakte het iets minder pikant voor kindjes 🙂 )
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tm zout
  • 1/8 tl suiker
  • 1 tl citroensap
  • ev. 2 el gesmolten boter of ghee (liet ik achterwege)

Voor de pasta

  • 1/4 cup (= 35g) bloem
  • zout
  • ong. 2 el water
  • 1/2 tl olie, om het kneden makkelijker te maken

Bereiding

Doe de bloem, het zout en het water in een kom en kneed tot een deeg. Ik nam iets minder water omdat ik het tamelijk plakkerig vond.
Laat het deeg op z’n minst 5 minuten rusten.

Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Rol de 2 delen deeg uit tot een cirkel en snijd ze in kleine vierkantjes. Zet het even aan de kant.

Ontvel de courgette en snijd ze in kleine stukken.

Snij een ajuin fijn en bak ze met de look.

Doe olie in een pot. Voeg de komijnzaadjes toe, de gedroogde pepers, laurierblaadjes en kurkuma. Roer enkele seconden.

Doe de courgette erbij. Kruid met zout en voeg ong. 1,5cup (= 360ml) water toe. Laat het enkele minuten doorkoken en voeg de pasta (één voor één) toe. Roer nog eens en voeg nog wat water toe indien nodig. Zet het vuur wat lager en laat het 20 à 25 minuten koken. Manjula voegde in totaal 2 cups (= 480ml) water toe. Ik vond dat tamelijk veel.

Zet het vuur uit en voeg de suiker toe.
Voor je het serveert gaat de citroensap en de gesmolten boter (of ghee) erop.

Wij aten dit met Aloo Gobi (aardappel & bloemkool),  puri en tomaten raita.

Eén reactie Volgende »

  1. cool blog! I love manjula too. I’ve made almost all of manjula’s recipes and i find her measurements to be VERY roundabout. I usually just look at her ingredients list and go with my gut for the amounts. there is another indian chef blogger named sanjay (vahrehvah.com) who does similar measurements. he will say “and now i add half a teaspoon of turmeric” and you can watch him dump about a 1/4 cup ( about 75 ml i think) into his pan. I always try to remember: indian teaspoons are very, very big! (^_^)/

Plaats een reactie