Veganaise

Standaard

Op internet lees je allerhande recepten van veganaise. Ik had veganaise al eens eerder gemaakt, maar die mislukte grandioos. 😦 Dit is mijn eigen draai aan veganaise en dit receptje lukte wél. Het viel hier erg in de smaak. Vriendlief is geen mayonaise fan (ik dan weer wel, ik ben er gek op!) maar zelfs hij vond het lekker. 1-0 voor mij en de veganaise werd in een aantal slaatjes gebruikt zonder mopperen van de wederhelft. Joehoe!!!
Ik gebruik altijd zwarte peper omdat ik dat lekkerder vind, daardoor zie je ook zwarte spikkeltjes in de veganaise. Wil je dat niet, dan gebruik je gewoon witte peper maar ik vind dat het ook mooi oogt.
Citroensap voeg je toe naar wens, proeven is de boodschap!

Ingrediënten

  • 50 ml sojamelk (ongezoete)
  • 125 ml zonnebloemolie (of maïsolie)
  • 1 el mosterd
  • 1 el appelazijn
  • scheutje citroen (naar smaak)
  • p&z
  • ev. nog agave, maïsstroop of iets anders om het iets zoeter te maken.

Bereiding
’t Is eigenlijk super makkelijk!
Doe al de ingrediënten in een maatbeker. Mix met de staafmixer en maak op en neerwaartse bewegingen.  Kruid met peper en zout. Proef en voeg citroensap toe naar smaak. Mix tot je de dikte van mayonaise verkrijgt.
IMG_1572

IMG_1583

IMG_1580

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Rode bieten – Aardappel Salade | elfjeskruid

  2. Pingback: Quornslaatje | elfjeskruid

  3. eindelijk gemaakt 😉
    ik vind het wel een behoorlijk zoete smaak voor ‘mayonaise’… door die sojamelk he, of heb jij andere sojamelk dan de normale natuur sojadrink genomen? xx

  4. Pingback: Veganaise (met aquafaba) | elfjeskruid

Geef een reactie op Lou Reactie annuleren